ER IS EEN NIEUWE AVOND IN ENSCHEDE

Mag ik je uitnodigen om op 1 avond 2 dingen te ‘doen’?

1. de Mindfulness proeverij volgen (75 minuten)
2. dansen op house muziek (de hele avond lang)

‘Maar je mag natuurlijk ook gewoon kiezen voor het een of het ander. It’s up to you.

 

WHY STOP BREATHE DANCE? 

 

Dat zaadje is geplant tijdens mijn 1e mindfulness cursus. Mijn trainer vertelde een kort verhaal over dat in Zuid-Amerika en Afrika de volgende vraag gesteld wordt als iemand bij een arts of therapeut komt met stressklachten of niet lekker in zijn vel zit en de gezondheid eronder lijdt.

“WANNEER HEB JIJ VOOR HET LAATST GEDANST?”

Deze vraag kwam destijds heel hard bij me binnen. Omdat ik letterlijk al tijden niet meer echt lekker had gedanst en ik dat altijd wel bijna dagelijks heb gedaan. Er waren wel eens avonden en nachten dat ik zelf zo lekker aan het dansen was, terwijl ik aan het DJ’en was, dat ik bijna vergat de volgende track in te mixen.

Figuurlijk staat dansen natuurlijk voor alles waar je energie van krijgt en waardoor je voelt dat je lekker in je vel ‘beweegt’.

LOAT GOAN

Dansen en dus loslaten of laten zijn zorgt er instant voor dat je uit je hoofd bent en in lijf. En dat geeft helderheid in je hoofd en ontspanning in je lijf.

Ik houd van deze Twentse uitspraak. En vooral van de volgende: a’j d’r bint, moj d’r waen! Vertaling: als je er bent, moet je er zijn! Meer in dit moment kun je niet zijn.

Mediteren is nu eenmaal goed voor ons welzijn, het is en wordt nog steeds regelmatig wetenschappelijk bewezen.

Mag ik je laten zien dat mindful meditatie echt de andere kant van de zweverige hippiedippie regenboog is? Niet omdat ik je zo graag wil overtuigen of iets wil bewijzen want dat doet de wetenschap al voor me 😉

Het is wel handig als je er open voor staat.
Ik zou je graag kennis willen laten maken met….laten proeven aan… puur door het te ervaren.

 

 

Dat zaadje is geplant tijdens mijn 1e mindfulness cursus. Mijn trainer vertelde een kort verhaal* over dat in Zuid-Amerika en Afrika de volgende vraag gesteld wordt als iemand bij een arts of therapeut komt met stressklachten of niet lekker in zijn vel zit en de gezondheid eronder lijdt:

“WANNEER BEN JE GESTOPT MET DANSEN?”

Deze vraag kwam destijds heel hard bij me binnen. Omdat ik letterlijk al tijden niet meer echt lekker had gedanst en ik dat altijd wel bijna dagelijks heb gedaan. Er waren wel eens avonden en nachten dat ik zelf zo lekker aan het dansen was, terwijl ik draaide, dat ik bijna vergat de volgende track in te mixen.

Figuurlijk staat dansen natuurlijk voor alles waar je energie van krijgt en waardoor je voelt dat je lekker in je vel ‘beweegt’.

Dansen en dus loslaten of laten zijn zorgt er instant voor dat je uit je hoofd bent en in lijf. En dat geeft helderheid in je hoofd en ontspanning in je lijf.

LOAT GOAN!
Ik houd van deze Twentse uitspraak. En vooral van de volgende: a’j d’r bint, moj d’r waen! Vertaling: als je er bent, moet je er zijn! Meer in dit moment kun je niet zijn.

Want mediteren is nu eenmaal goed voor ons welzijn, het is en wordt nog steeds regelmatig wetenschappelijk bewezen.
En ik kan je verzekeren dat mindful meditatie allesbehalve zweverig of hippiedippie is maar juist heel down to earth om het juist over alles gaat waar jij op dat moment bent met heel je adem, gevoelens en lijf.

Mag ik je laten zien dat mindful meditatie echt de andere kant van de zweverige hippiedippie regenboog is? Niet omdat ik je zo graag wil overtuigen of iets wil bewijzen (want dat doet de wetenschap al voor me).

Wel handig als je er open voor staat.
Ik zou je graag kennis willen laten maken met….laten proeven aan… puur door het te ervaren.

Mindful mediteren is dus goed voor iedereen. Als ik je nieuwsgierigheid heb gewekt dan zie ik je graag vanaf 18.30 uur in ‘t Bolke Enschede.

*Bron, boek: Mindfulness, een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld van Mark Williams & Danny Penman (2011).

W A T   G A A N   W E   D O E N   B I J   S T O P   B R E A T H E   D A N C E ? 

“First we meditate, then we dance.”

18.00 uur I N L O O P  (en een drankje doen aan de bar als je dat al wilt)

18.30 uur W O R K S H O P   M I N D F U L N E S S

We beginnen met de workshop Mindfulness in het dagelijks leven.
Hier nemen we ruim een uur voor het oefenen, mediteren en het krijgen van praktische tips die je ter plekke, thuis of op je werk dus in je dagelijks leven, kan inzetten.
Het is een kennismaking met Mindfulness in het dagelijks leven met Mindfulness trainer Gill Bollegraf. Voor iedereen die al bekend is met deze vorm van meditatie, is het wellicht een opfrisser.

Hier krijg je tips & tools om:

– beter om te gaan met werkdruk, levensstress
– waar je energie  van krijgt in stand te houden
– anytime, anywhere te oefenen met de verschillende meditaties zodat je meer of weer de regie hebt over je dagelijks leven

 

Kortom, ik zal dagelijkse situaties schetsen waar je jezelf waarschijnlijk in kan herkennen. Stukje bewustwording.

We mediteren door o.a. aandacht te geven aan de adem en het lichaam. Er zijn voldoende stoelen aanwezig. Wil je op yogamatje liggen of zitten op een meditatiekussen of bankje, neem die dan zelf mee.

 

19.45 uur T R A N S I T I O N   S U M M E R S O U N D S 
And becoming ready to dance! (Je eigen matjes, kussen e.d. kun je veilig opbergen bij de garderobe)

20.00 uur D A N S E N   D A N S E N   D A N S E N  op house music with positive vibes (house classics & crispy fresh tunes)
• DJ GILL
• DJ Eric
• Ben jij de house guest DJ?

23.00 uur of later… S T O P P E N   O F   D O O R G A A N
(als het aan ‘t Bölke ‘ ligt gaan we door zo lang we willen’. Toch houden we uiterlijk 00.00 uur aan zodat je de volgende dag ook nog fris & vrolijk kunt zijn).

 

HOUSE MUSIC ALL NIGHT LONG

In Club ‘t Bölke in Enschede heb ik in de jaren ‘90 en ‘00 als resident DJ veel, heel veel lekkere house beats mogen draaien om het dak eraf te krijgen, samen met DJ Mista B.

Je begrijpt dat voor mij de cirkel rond is door de try-out op deze plek te kunnen geven.

Ik kan het daarom natuurlijk niet laten om vanavond zelf ook wat heerlijke house plaatjes te draaien en heb ook Enschedese DJ Eric uitgenodigd.
Bovendien zou ik wel een guest DJ willen! Maar wie? Let us know als jij denkt dat jij de guest house DJ bent bij deze try out.

 

ALLEEN BEN JE SNELLER, SAMEN KOM JE VERDER

Toen ik een aantal weken geleden aan Yolande Willink (YoMedia) vertelde dat ik mediteren met een dansfeest wilde combineren, juist om te laten zien dat beiden in het leven horen, bood ze zich meteen aan als mede-redacteur van de FB-pagina en Instagram.

En ineens werd ik, niet lang daarna, geappt door Mandy Westerman, yogadocent en psycholoog Msc van BAM • Body And Mind Lifestyle. Wij waren elkaar vorige maand bij een groot Enschedees bedrijf tegengekomen en afgesproken dat we binnenkort met elkaar om de tafel zouden gaan om samen met een kleine groep like minded professionals te onderzoeken wat we voor elkaar en Twente, Overijssel, NL kunnen betekenen.

Voor Stop Breathe Dance is ze nu eveneens aan boord is om het event te promoten. En om wellicht een idee van haarzelf na de zomer van de grond te krijgen. Als muziekliefhebbers gaan Mandy & ik al een tijdje terug dus niet zo gek dat we elkaar weer hebben gevonden.

Vorige week nam Wendy de Wit (Act for more Happiness) ook contact met me op omdat ze Stop Breathe Dance een mooi event vindt en daardoor inmiddels ook een supporter is, en hoe! Vanaf haar 1e Happiness cafe ben ik al van de partij en bij de laatste editie in februari 2018 was ik zelf te gast als Mindfulness trainer om alle deelnemers de 3-minuten Ademruimte en Eetmeditatie te laten ervaren.

Ik ben fan van Wendy’s workshops, events, van haar als vakvrouw en hoe zij in het leven staat. Wij komen elkaar altijd ergens tegen waardoor we er inmiddels achter zijn gekomen dat wij, onze ideeën en events bij elkaar horen. Haar expertise is een heuse aanwinst voor STOP BREATHE DANCE!

Samen zullen we jullie de komende weken kietelen met stories, filmpjes, weggeefacties, muziek en meer.

So like and follow STOP BREATHE DANCE op Facebook & Instagram en tot 22 juni 2018.

Ik zie je graag.

Gill Bollegraf

 

 

DE MINDFULNESS PROEVERIJ IMPRESSIE

De proeverij was uitverkocht! En het was een mooie avond. De 1e editie van STOP BREATHE DANCE.